Gofera ziņojums

Šajā rakstā ir aprakstīta īsa informācija par gopheru, vāveres ģimenes pārstāvi, mazu grauzēju un lauksaimniecības zemes kaitēkli. Gofera ziņojumu var papildināt ar interesantiem faktiem.

Gofera ziņojums

Gofers: apraksts

Atkarībā no tā, kurai sugai dzīvnieks pieder, tā izmēri svārstās no vidēja līdz mazam. Ķermeņa garums ir 14–40 cm, bet astes 4 - 25 cm. Priekšējās kājas ir īsākas nekā pakaļējās kājas. Interesanti, ka 4. pirksts ir nedaudz garāks par 3. pirkstu. Goferim ir nedaudz pubescējošas, īsas, mazas ausis, kas nedaudz izvirzās no kažokādas.

Dzīvnieka ķermenis ir pārklāts ar diezgan blīvu apmatojumu. Vasarā tā kļūst īsāka, mazāk un rupjāka, un ziemā kažokāda kļūst blīva un gara. Dzīvnieka krāsa nav vienveidīga un pakļauta daudzveidībai. Kažokādas virs ķermeņa ir tumšākas, bet zemāk - pelēcīgi dzeltenas. Aizmugurē var būt bālgana vai dzeltenīga nokrāsa. Ir gophers ar tumšu krāsu, retāk ar pelēkbrūnu un sarkanīgu kažokādu krāsu. To atšķirīgā iezīme ir baltas līnijas ķermeņa sānos, kas aprobežojas ar tumšiem galiem.

Kur dzīvo gofers?

Viņus var sastapt ziemeļu puslodē.

Dzīvnieks dzīvo caurumos, kurus pats izrok. Mājokļu sazarojums, izvietojums un garums atšķiras atkarībā no dzīvnieka sugas, tā atrašanās vietas ģeogrāfiskajām iezīmēm. Tie var būt vairāk nekā 3 m dziļi un 15 m gari.Galvenokārt gophers rakt bedres smilšainās augsnēs, jo to ir grūtāk rakt uz mālainām augsnēm.

Šie dzīvnieki dzīvo kolonijās, aprīko ligzdošanas un pieliekamajas kameras, kas pārklātas ar sausu veģetāciju. Pāris goferu vienmēr stāv uz drošības sarga: kad jūtas apdraudēti vai redz ienaidnieku, viņi tūlīt slēpjas caurumā un, svilpojot, brīdina tuviniekus par briesmām.

Ko ēd zemes vāvere?

Dzīvnieka uzturu veido zāles no zemes un pazemes daļas, kas aug netālu no viņu novietnes. Dažas sugas ēd arī dzīvnieku barību - kukaiņus. Viņiem ir raksturīgi krājumus ziemai uzglabāt pieliekamajos. Parasti tās ir graudaugi un zāles sēklas.

Cik daudz gopheru dzīvo?

Dabiskajā dzīvotnē dzīvnieks dzīvo līdz 3 gadiem, un, ja tas ir pieradināts, tas var dzīvot līdz 8 gadiem.

Goferu audzēšana

Pārošanās sezona goferos sākas pēc tam, kad viņi pamodās pēc ilgas ziemas. Tas ilgst 11 dienas, pēc tam 29 dienas vēlāk mātīte piedzimst mātītē. Vienā metienā var būt no 3 līdz 16 mazuļiem.

Gofers: interesanti fakti

  • Viņiem patīk sēdēt kolonnā.
  • Viņiem ir slikta redze.
  • Tāpat kā cilvēkiem, zemes vāverēm ir piena dziedzeri. Viņi mazgā seju ar asarām no putekļiem un netīrumiem.
  • Astes galā pie dzīvnieka ir īpaši jutīgi gali, kas ļauj tiem pārvietoties pa caurumiem pazemes ejās.
  • Viņi nebaidās pat no indīgajām čūskām, it īpaši, ja runa ir par jauno aizsargāšanu.
  • Viņi ēd 2 reizes dienā: agri no rīta un vēlu vakarā, pieliekot vaigiem ēdienu līdz izgāztuvei.

Mēs ceram, ka ziņa par zemes vāveres 4. klasi jums palīdzēja. Jūs varat papildināt ziņojumu par gopher, izmantojot zemāk esošo komentāru veidlapu.

Pievienojiet komentāru

Atbildēt

Jūsu e-pasts netiks publicēts. Obligāti aizpildāmie lauki ir atzīmēti ar *